.
İŞVEREN: Bunge Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.
SÖZLEŞME YILI: 2022
YERİ: Aliağa/İzmir
PROJE TANIMI: Yeni kazan, mevcut Bozköy/Izmir/Türkiye'deki İzmir Ekstraksiyon kırma tesisinde kurulacak olup, doymuş buhar kapasitesi 20 t/sa ve 12 barg basınçta olacaktır. Yeni kazanda biyokütle (ayçiçeği kabukları, zeytin posası ve odun yongaları) ve yerel kömür kullanılması planlanmaktadır. Bu yeni kazan, mevcut kömür depolama alanına yakın olan mevcut bir alana inşa edilecektir.
Proje sınırları aşağıda belirtilmiştir:
SERVİSLER:
.
İŞVEREN: CNIM
SÖZLEŞME YILI: 2021
YERİ: Bolton/İngiltere
PROJE TANIMI: 2023'deki açılışından sonra Lostock Enerji Santrali yıllık 600.000 t ev eşyası ve ticari atığı bertaraf edecektir. Tesis, yanındaki sanayi bölgesine 90 MW ısı ve proses buharı temin edecektir.
SERVİSLER:
İŞVEREN: CNIM
SÖZLEŞME YILI: 2020
YERİ: Belgrat/Sırbistan
PROJE TANIMI: Santral, 30 MW'a kadar elektrik üretimi yapmasının yanında 56 MW ısı üretecektir. Bu değerler Belediye Şirketi Boogradske'nin Elektrane Konjarnik Tesisi'nin kış sezonunda doğalgaz sarfiyatının %80 düşmesine yardımcı olacaktır.
SERVİSLER:
İŞVEREN: Polyak Eynez Enerji Üretim Madencilik San. ve Tic. A.Ş.
SÖZLEŞME YILI: 2018
YERİ: Soma/Manisa
PROJE TANIMI: Santral, İşveren'e ait kömür sahasındaki ocaklardan çıkarılacak yerli linyite dayalı olarak elektrik üretecektir. Santral, 2X350 MW çift ünite akışkan yataklı kazan, türbin, jeneratör ve yardımcı tesislerden oluşacaktır.
SERVİSLER:
İŞVEREN Harbin Electric International Company
SÖZLEŞME YILI 2017-2018
YERİ Dubai/B.A.E.
PROJE TANIMI 2400 MW Hassyan Enerji Santrali Dubai Saih Shuaib'te gerçekleştirilen ultra süperkritik bir enerji santralidir. Tamamlandığında bölgedeki tek kömür yakıtlı santral olma özelliğine sahip olacaktır. Ultra süperkritik teknolojisi, enerji santralinin geleneksel kömür santrallerinden daha yüksek buhar sıcaklık ve basınçlarında çalışmasına imkan vermektedir. Bu durum da santralin verimliliğini arttırmakta ve baca emisyonlarını düşürmektedir. Promer kapsamındaki tüm tasarım Amerkan standartlarına uygun olarak tamamlanmıştır.
SERVİSLER
İŞVEREN Gama Endüstri Tesisleri İmalat ve Montaj A.Ş.
SÖZLEŞME YILI 2016
YERİ Kazan/Rusya
PROJE TANIMI Tesis 1 GE 9HA 01 gaz türbini, 1 GE H28.56 jeneratör, 1 çift basınçlı HRSG, iel birlikte tüm santral destek elemanlarını içermektedir.
SERVISLER
İŞVEREN Sinosteel Corporation
SÖZLEŞME YILI 2016
YERİ Adıyaman
PROJE TANIMI Santral, İşveren'e ait kömür sahasındaki ocaklardan çıkarılacak yerli linyite dayalı olarak elektrik üretecektir. 150 MW tek ünite akışkan yataklı kazan, türbin, jeneratör ve yardımcı tesislerden oluşacak olan santral yılda 1 milyar 80 milyon kWh elektrik üretecek. Santralin yatırım tutarı ise 250 milyon dolar civarında olacaktır.
SERVISLER
İŞVEREN Gama Endüstri Tesisleri İmalat ve Montaj A.Ş.
SÖZLEŞME YILI 2015
YERİ Khabat/Irak
PROJE TANIMI Proje, 2 adet fuel oil/dizel kazan ve 2 adet buhar türbin ve jeneratör setine sahip 2X150 MW kapasiteye sahip bir termik elektrik santralinden oluşmaktadır.
Santral tamamlanması ile yıllık 1,600 GWh enerji üretimi Irak’a önemli bir katkı sağlamıştır.
SERVISLER
İŞVEREN State Nuclear Electric Power Planning Design & Research Institute (SNPDRI)
SÖZLEŞME YILI 2014-2017
YERİ Soma/Manisa/Türkiye
PROJE TANIMITesis, ulusal şebekeye verilecek enerjiyi üretmek için yakınındaki kömür alanlarından yerel linyit kömürünü kullanan 2x 255 MW'lık bir birimden oluşacaktır. Tesisin kullanımı için 2,7 milyar KWh elektrik üretmesi ve yılda yaklaşık 6,000 saat çalışması planlanmıştır.
CFB kazanları düşük yanma sıcaklıklarında çalışan yerel linyitin düşük azot oksit ve kükürt oksit emisyonları ve yüksek yanma verimiyle sonuçlanmaktadır.
Tesise kurulacak olan Siemens SST5-5000 HM-N modeli buhar türbinleri, 177bar ila 190bar arasında 565 ° C ila 600 ° C arasında değişen sıcaklıkta buhar üretecektir.
Elektrik üretimi sırasında üretilen uçucu külü yakalamak için uçucu ve dip külü hazneli elektrostatik presipitatör kurulacaktır.
SERVİSLER
İŞVEREN Eren Enerji Elektrik Üretim A.Ş.
SÖZLEŞME YILI 2013-2015
YERİ Çatalağzı/ Zonguldak/ Türkiye
PROJE TANIMI ZETES III 2X660MW Süper Kritik Termik Santralı, 33 ay süren EREN Holding'in aynı yerdeki 3. ünitesidir. Bu ünitedeki kazan süper kritiktir ve öğütülmüş ithal kömür kullanmaktadır.
SERVISLER
İŞVEREN Vitkovice Power Engineering a.s.
SÖZLEŞME YILI 2012-2013
YERİ Mihalıççık/ Eskişehir
PROJE TANIMI Yunus Emre Akışkan Yataklı Termik Enerji Santrali (2X145 MW) , yakıt olarak linyit kömürü kullanarak, Avrupa ve Kyoto emisyon kriterlerini sağlayan Türkiye'deki ilk enerji santralidir. Madencilik ve Termik Enerji Santralinin teknolojik olarak aynı anda planlanmış olduğu, ilk özel sektör yatırım projesidir. Tasarım Eurocode ve Türk Standartları'na göre gerçekleştirilmiştir.
SERVISLER
İŞVEREN İzdemir Elektrik Üretim A.Ş.
SÖZLEŞME YILI 2011-2012
YERİ Aliağa/ İzmir
PROJE TANIMI Kapasitesi 1x350 MW olan enerji santralinin yatırımcısı İzdemir Enerji Elektrik Üretim A.Ş.dir.
Tesis kömür yakıtlı süperkritik tipte bir enerji santralidir. Tesiste AB sınır değeri olan 30 mg/m3'den çok daha küçük bir emisyon değeri olan 10 mg/m3'lük performansına sahip bir elektrostatik filtre bulunmaktadır.
SERVISLER
İŞVEREN CSEPDI-Central Southern China Electrical Power Design Institute
SÖZLEŞME YILI 2011-2013
YERİ İskenderun/Hatay
PROJE TANIMI 2 x 600 MW Termik Santral Projesi iki safhada tamamlanmıştır. İlk safhada ilk ünite ile iki üniteye ortak tesisler (baca, türbin-jeneratör binası, su tasfiye tesisi binası, deniz suyu ile soğutma sistemi inşaat işleri, kömür depolama alanı, vb.) yapılmıştır. İki ünite yılda 8.500.000 MWh üretecektir.
Santralın tasarımında süperkritik kazan teknolojisi olarak dizayn edilmiş olup soğutma suyu olarak deniz suyu kullanılmıştır.
SERVİSLER
İŞVEREN Hyundai Ağır Sanayi Ltd. Şti.
SÖZLEŞME YILI 2011-2012
YERİ Tufanbeyli/ Adana
PROJE TANIMI Tufanbeyli Linyit Santrali Projesi, Adana ili, Tufanbeyli ilçesinde bulunmaktadır. Projenin teknolojisi, linyit kömürüne bağlı olarak akışkan yataklı kurutmadır. İşletmeye alındıktan sonra Tufanbeyli Linyit Santrali'nin 450 MW kurulu güce sahip olması planlanmaktadır.
SERVISLER
İŞVEREN CSEPDI-Central Southern China Electrical Power Design Institute
SÖZLEŞME YILI 2010-2012
YERİ Biga/ Çanakkale
PROJE TANIMI Santralin sahibi İçdaş Çelik Enerji Tersane ve Nakliye Sanayi A.Ş.'dir. Tesis, Çanakkale ili Biga ilçesine 30 km mesafede Bekirli- Kemer sınırları içinde, deniz seviyesinden +15 m yüksekte kurulmuştur.
Santral yüksek verimli Süperkritik kazan/türbin ve çevresel açıdan DESOX (Baca Gazı Kükürt Arıtma) ve DENOX (Azot Oksitleri Giderme) üniteleri ile teçhiz edilmiştir.
Santral, kritik basınç ve sıcaklığın üzerinde (22,12 MPa, 374 C) çalışıyor olması nedeni ile süperkritik adını almaktadır. Süperkritik buhar değerleri bölgesindeki çalışma, termal verimin daha yüksek olması nedeni ile daha ekonomik enerji ve baca gazı arıtma üniteleri ile daha temiz enerji üretimi sağlamaktadır.
SERVİSLER
İŞVEREN Gama Endüstri Tesisleri İmalat ve Montaj A.Ş.
SÖZLEŞME YILI 2008-2010
YERİ Sirt/Libya
PROJE TANIMI Projenin yatırımcısı GECOL (Libya Resmi Elektrik Üretim Şirketi), müşaviri ise Bechtel International Inc.'dir. Santralin kapasitesi 4x360 MW'tır. Tesis, Sirte'nin 20 km batısında olup doğal gaz ve fuel oil yakıylı 4 adet 350 MW Rankine çevrimi üniteye sahiptir. Santral 4 adet düşük NOx emisyonlu Doosan kazan, 4 adet Hitachi bukar türbini; ve denizsuyu soğutmalı kondensere sahiptir. Ayrıca tesis kapsamında deniz suyu alma yapısı, fuel oil boşaltma iskelesi, depolama tankları ve desilinasyon üniteleri bulunmaktadır.
SERVİSLER
İŞVEREN Kalemci Yapı Endüstri ve Ticaret A.Ş.
SÖZLEŞME YILI 2008-2010
YERİ Bandırma/ Balıkesir
PROJE TANIMI Tesisin yatırımcısı Enerjisa Enerji Üretim A.Ş. ve ana yüklenicisi A_TEC/MHI Konsorsiyumu'dur. 936 MW kurulu güce sahip olan santral her biri 304,29 MW kapasiteli iki gaz türbinine, 500 ton/saat buhar kapasiteli iki ısı geri kazanımlı buhar jeneratörüne ve 327,6 MW kapasiteli bir buhar türbinine sahip. Santral Marmara Denizi’ne yakın konumlandırılmış ve deniz suyu 54.000 m3/saat miktarı ile soğutma amaçlı kullanılıyor.
SERVİSLER
İŞVEREN CSEPDI-Central Southern China Electrical Power Design Institute
SÖZLEŞME YILI 2007-2008
YERİ Biga/ Çanakkale
PROJE TANIMI Enerji santralinin kapasitesi 2X135 MW'tır. Santralin sahibi İçdaş Çelik Enerji Tersane ve Nakliye Sanayi A.Ş.'dir. Enerji üretim tesisinde temiz kömür yakma teknolojilerinden, akışkan yataklı yakma teknolojisi kullanılmaktadır. Tesiste ana yakıt olarak kömür, yardımcı yakıt olarak doğal gaz kullanılmaktadır. Kömür, stok sahasından kapalı bantlı taşıma sistemi ile kazana iletilmektedir. Kömür, akışkan yataklı kazan içerisinde kireçtaşı ilavesi ile yakılmaktadır. Kazan içerisinde yanma sonucu açığa çıkan gazlar elektrostatik toz tutucu filtrelerden geçirilerek tozdan arıtılmış olarak bacaya yönlendirilmektedir. Akışkan yataklı yakma teknolojisi ile kömürün daha iyi yakılmasının yanı sıra yanma sırasında ilave edilen kireçtaşı nedeniyle SO2 emisyonu, düşük yanma sıcaklığı sayesinde ise NOx emisyonu çevre yönünden istenilen limitlerin altında kalmaktadır.
SERVİSLER